Bevestigingsmaterialen

Montage Glasbord® panelen
Wanneer een achterwand dusdanig beschadigd is dat directe verlijming niet mogelijk is, wordt vaak een rachelwerk geplaatst. Op het rachelwerk worden de Glasbord® panelen bevestigd. Aangeraden wordt om minimaal hard op hard 60 cm aan te houden. Voorkeur gaat uit naar hard op hard 40 cm.

 

Koppelprofielen
Glasbord® panelen kunnen op 3 verschillende manieren met elkaar worden verbonden:

 • Tweezijdig koppelprofiel 20-30
  Glasbord® 2-delig koppelprofiel. Dit profiel is  geschikt voor panelen tussen 20 – 30 mm en wordt geleverd in de kleur wit.
  Lengte van het profiel is 3.0 meter. Kenmerkend van het Glasbord® 2-delig koppelprofiel zijn de zachte PVC lippen, waardoor het profiel erg goed aansluit op het Glasbord® paneel.
 • Zwaluwstaartverbinding
  Naast het bovensteaande Glasbord® koppelprofiel is het ook mogelijk om, net als bij directe verlijming, de Glasbord® panelen af te kitten. Hierbij wordt geadviseerd een 2-componentenkit te gebruiken die uiteraard via Cleanbord Systems te bestellen is. De kit wordt standaard geleverd in de kleur wit.

 

Hoek- en startprofielen
Voor een goede afwerking in hoeken, boven-, onder- en zijkanten, hanteren wij de volgende Glasbord® profielen:.

 • Binnenhoek 
  Glasbord® binnen- en buitenhoek. Deze is leverbaar in de afmetingen 38 x 38 mm en in 50 x 50 mm. De lengte van de Glasbord® binnen- en buitenhoek is 3.0 meter. 
 • Startprofiel
  Glasbord® startprofiel. Dit profiel wordt geleverd in de kleur wit met een lengte van 3.0 meter.

 

Comments are closed